Loading...
Pogrebna slovesnost2018-09-24T14:23:15+00:00

Vedno več družin odkriva občutek lagodja in miru, ob izpustitvi belih golobov na pogrebni ali spominski slovesnosti.
Ob koncu slovesnosti izpustimo goloba, ki simbolizira poslednje slovo od ljubljene osebe. Ob tem trenutnu je lahko izrečeno tudi posvetilo ali pa prebrani lepi verzi. Sledi lahko tudi melodija “Tišina”.

Ob verzih ali glasbi je izpuščen golob, ki simbolizira slovo pokojnega. Sledijo mu 3 golobi, ki predstavljajo Sveto trojico – Oče, Sin in Sveti duh.

Kdo mi bo dal peruti kakor golobu?
Odletel bi in poiskal bivališče.

Psalm , 55:6

Simbolika:

Izpuščen beli golob predstavlja dušo oz. duha ljubljene pokojne osebe. Ko je golob izpuščen in mirno odleti proti nebu, simbolizira poslednjo pot k večnemu počitku. Jata treh golobov, ki sledi, simbolizira Očeta, Sina in Svetega Duha ali jato angelov, ki sledijo in pospremijo pokojnega. Golobi se nato združijo na nebu, kjer navadno še nekaj časa krožijo in nato skupaj odletijo.

Že stoletja bel golob simbolizira mir, spokojnost in ljubezen. Izpust goloba je lahko zelo osebna in prisrčna gesta, še posebno v sledečih okoliščinah:

– Ko družina prosi slovesnost brez rož in ikeban, ampak bi radi prispevek v nekoliko drugačni obliki,
– Ko žalujoči iščejo ganljivo gesto, kot način za poslednje slovo,
– Ko želijo simbolizirati izpust duše pokojnega,
– Ko je pokojni ljubljena oseba in bi želel žalujoči življenski partner simbolizirati izpust 2 golobov, kot večno ljubezen tudi potem,
– Ko sta preminula oba partnerja in bi žalujoči radi simbolizirali izpust 2 golobov, kot večno ljubezen in spomin.

Ko dodatno, lahko tudi vsa družina spusti vsak svojega belega goloba.

Paketi:

Za vas smo pripravili več paketov, ki ugajajo vsem vašim željam in zahtevam. Tudi posebnim željam smo tudi vedno pripravljeni prisluhniti. Več o paketih si preberite tukaj:
» Paketi izpustov in cenik

KONTAKTIRAJTE NAS

Izpust belih golobov, bo Vašemu dogodku poglobil pomen in prispeval k privlačnosti in zanimivosti Vaše slovesnosti.

Vaše posredovane podatke bomo uporabili za namen odgovora na vsebino vašega sporočila. Podatke varujemo in obdelujemo v skladu s Pogoji zasebnosti.